nieuws

Minder hulpverzoeken bij Salvage

Archief

De Salvage-alarmcentrale, ondergebracht bij de VHD in Deventer, kreeg vorig jaar in totaal 6529 verzoeken om hulp te verwerken. Hiervan waren 4825 directe salvagemeldingen en 1704 meldingen betroffen aangrenzende schade-objecten. Ten opzichte van het topjaar 2003 betekende dit een daling van 10%, aldus het jaaroverzicht van de Stichting Salvage. Bijna driekwart van de meldingen (73,6%) betrof branden in een particulier object.

Vorig jaar zijn bij Salvage 144 (201) branden gemeld waarbij asbest is vrijgekomen. Ten opzichte van 2003 betekent dit een daling van 28%. Een duidelijke reden voor deze forse daling is niet aan te geven. Een nieuwe ontwikkeling in het kader van schadebeperking is de motbrandondersteuningsunit (Mobra), waarmee in 2005 een pilot wordt gehouden.

Reageer op dit artikel