nieuws

“Minder diefstal na kentekening bromfietsen”

Archief

“Onze verwachting is dat door de komende kentekenregistratie de diefstalcijfers van bromfietsen zullen dalen. Hierdoor zal de schadelast afnemen, wat vervolgens kan leiden tot een goedkoper bromfietsproduct. Bovendien krijgt het intermediair goede kansen om totaalklanten binnen te halen. Een consument sluit bijvoorbeeld eerst een bromfietsverzekering, daarna stapt hij over op het motor- of autoproduct.” Dat is de verwachting van Unigarant-directeur Rob Kamphuis. Tijdens het NBVA Generatiecongres, dat op 23 juni in Apeldoorn wordt gehouden, zal hij een presentatie geven over de commerciële kansen voor het intermediair bij de naderende bromfietskentekening. Het NBVA Generatiecongres legt dit jaar de focus op jongeren en ouderen. Doelgroepen die gemiddeld gezien ondervertegenwoordigd zijn in de portefeuille van assurantietussenpersonen. 

Unigarant heeft de kentekening aangegrepen om van haar bromfietsverzekering een doorlopende verzekering te maken. De looptijd van het product is hierdoor afhankelijk van de datum waarop de verzekering is gesloten. Voorheen gold de wettelijke geldigheid van het gele verzekeringsplaatje. “Ook dit is een positieve ontwikkeling voor onze tussenpersonen”, aldus Kamphuis. “Eerder kwam er ieder jaar veel administratie bij kijken om een bromfietsverzekering voor een nieuw jaar te sluiten. Dat is nu verleden tijd.”

Reageer op dit artikel