nieuws

Minder brand

Archief

Minder brand

De schade door grote branden (van meer dan _ 1 mln) bedroeg in het tweede en derde kwartaal van 2005 respectievelijk _ 56,2 mln en _ 52,4 mln. Dat is aanzienlijk minder dan in dezelfde periodes in het jaar daarvoor, toen respectievelijk _ 182,6 mln en _ 76,9 mln aan schades door grote branden in de boeken werd genoteerd. Het Verbond van Verzekeraars vermoedt dat de preventieactiviteiten van verzekeraars zoden aan de dijk beginnen te zetten.
Rem op omkatten
Sinds 1 februari kunnen verzekeraars de chassisnummers van zwaar beschadigde voertuigen ook zelf rechtstreeks invoeren in de computers van de RDW. De kans dat ze worden ‘vergeten’ en vervolgens worden gebruikt voor het omkatten van gestolen voertuigen wordt hiermee verkleind. Na aanmelding plaatst de RDW een signalering in het voertuigregister. Hierna mag het gerepareerde voertuig pas na een keuring door de RDW weer de weg op.
UVM volmacht
UVM heeft een schadevolmacht verleend aan Aevitae, een assurantiebemiddelings- en volmachtbedrijf gespecialiseerd in collectieve en geïndividualiseerde werkgevers- en werknemersvoorzieningen met vestigingen in Eindhoven en Heerlen.
Overstap
LeasePlan Nederland heeft een overeenkomst gesloten met Europe Assistance voor schade- en pechhulp voor het 140.000 voertuigen tellende wagenpark. De hulpverlening geldt voor binnen- en buitenland. Bij de aanbesteding kwam Europe Assistance qua prijs, kwaliteit en snelheid van opereren beter uit de bus dan de ANWB, waarmee LeasePlan tot voor kort zaken deed.
Zonder advies
DenK Internet Services heeft een hulpmiddeltje ontwikkeld voor afsluitmodules op websites van het intermediair. Consumenten krijgen voor het sluiten van de verzekeringe een tekst te zien waarin wordt duidelijk gemaakt dat zij een verzekering sluiten die niet vooraf gegaan wordt door advies. Dit is een vereiste onder de WFD.
Verhuizing
Assurantiekantoor Schoen & De Wit is verhuisd naar kantorenpark ‘De Viaanse Molen’ in Alkmaar. Het nieuwe adres luidt: Ampèrestraat 3, 1817 DE Alkmaar, telefoon 072-540.84.90, fax 072-540.84.84, mobiel 06-51.82.37.33, e-mail info@sedw.nl, www.sedw.nl. De naam van het kantoor wordt gewijzigd in SEDW.

Reageer op dit artikel