nieuws

Millenniumzorgplicht kost onderlinge geld

Archief

Millenniumzorgplicht kost onderlinge geld

De opzegging van enkele brandpolissen als gevolg van de invoering van de millenniumzorgplicht voor bedrijven heeft de Leeuwarder Onderlinge vorig jaar een brutopremiederving van een ton gekost.
De omzet van Leeuwarder Onderlinge kwam vorig jaar uit op f 11,3 mln, een stijging van bijna f 0,2 mln.
Het brutopremie-inkomen daalde door de terugval in de branche Brand naar f 9,5 (9,6) mln. De schaderatio Brand nam fors toe tot 53% (35%), mede door een forse schadepost bij een detailhandel. De premie aansprakelijkheid steeg met 4% naar f 0,3 mln; die van ongevallen bleef opnieuw bescheiden van omvang.
Het technisch resultaat daalde tot net boven de nullijn. In 1998 was dat nog f 0,2 mln. De bedrijfskosten stegen fors naar f 1,7 (1,3) mln, met name door kosten van de viering van haar 150-jarig bestaan. De nettowinst nam toe tot f 1,0 (0,9) mln. De ongebruikte millenniumreserve van f 6 ton wordt aan de brutowinst van dit jaar toegevoegd.
Ton voor Ronald McDonald Huis
De Leeuwarder Onderlinge heeft f 100.000 gegeven aan het Ronald McDonald Huis dat vlakbij het Medisch Centrum Leeuwarden wordt gebouwd. Een deel van het geld is bijeengebracht door driehonderd genodigden op het jubileumfeest. De onderlinge vulde het bedrag aan tot een ton. Op de foto overhandigt bestuursvoorzitter Popke de Jong de ‘cheque’ aan voorzitter van de raad van bestuur Zorggroep Noorderbreedte Wander Blaauw.

Reageer op dit artikel