nieuws

Miljoenen werkdagen verloren door drankgebruik

Archief

Britse werknemers in de particuliere sector zijn gemiddeld 6,7 dagen per jaar afwezig vanwege ziekteverzuim

Bij werknemers in de publieke sector ligt dit gemiddelde op 10,1 dagen. Elke week zijn één miljoen Britten ziek, wat neerkomt op 4% van de werkende bevolking. Eén van de oorzaken van ziekteverzuim is overmatig alcoholgebruik. Meer dan 17 miljoen werkdagen gaan jaarlijks verloren door alcoholgerelateerd ziekteverzuim en tot wel 20 miljoen werkdagen door minder productiviteit en meer gemaakte fouten als gevolg van alcoholconsumptie. Een rapport van de arbeidsongeschiktheidsverzekeraar Unum Provident wijst erop dat werkgevers zich niet bewust zijn van de kosten door drankgebruik van werknemers. Ondanks een verdrievoudiging in tien jaar van het aantal werknemers met een vorm van een drankprobleem, is er volgens Unum Provident weinig gepraat over welke rol werkgevers moeten innemen wanneer de negatieve effecten van alcoholisme duidelijk worden op het werk. Het is belangrijk dat zij begrijpen hoe overmatig alcoholgebruik kan leiden tot lange afwezigheid. Werkgevers worden aangespoord hun beleid te herzien wat betreft het nuttigen van drank tijdens lunchtijd en op feestjes voor klanten of medewerkers.

Reageer op dit artikel