nieuws

Militairen blijven voor ziektekosten bij Univé

Archief

Univé die sinds 1995 de militairen en hun gezinsleden voor ziektekosten verzekert, gaat hiervoor opnieuw een contract sluiten. Dit keer gaat het om een contract voor tien jaar.

Omdat eind van dit jaar het contract met Univé afloopt, had de SZVK – de Stichting Ziektekosten Verzekering Krijgsmacht – volgens Europese regels een openbare aanbestedingsprocedure in gang gezet. Van de vijf verzekeraars die hiervoor offerte hadden uitgebracht, bleven vorige maand VGZ en Univé over. Saillant détail: naderhand bleek dat deze twee verzekeraars samen praten over een fusie.
SZVK heeft de keus op dus Univé laten vallen. De stichting zegt dat Univé in de hoedanigheid van huidige verzekeraar geen pré had. Het contract wordt medio mei getekend. Het gaat begin 2002 in en heeft een looptijd van tweemaal vijf jaar. Het contract omvat circa 130.000 verzekerden (onder en boven de loongrens): 55.000 actieve militairen, 12.000 postactieve militairen, en 65.000 meeverzekerden. Defensie draagt voor een groot deel het risico van de actieve militairen en de verzekeraar draagt het overige risico.
Behalve VGZ en Univé brachten ook AXA, Zilveren Kruis Achmea, en Cardian (Agis groep) een offerte uit. De eerste twee haakten halverwege af en Cardian kwam niet in aanmerking vanwege een te summiere offerte.

Reageer op dit artikel