nieuws

Mijnsein.nl wijst op aflopen polis

Archief

De website Mijnsein.nl, een initiatief van tussenpersoon Intermarkit uit Den Bosch, waarschuwt verzekerden wanneer hun zorgverzekering of autopolis afloopt. Tegelijkertijd kan de verzekerden alle premies van de verzekeraars vergelijken voor de betreffende polis.

Wie zich eenmalig gratis registreert bij Mijnsein.nl krijgt per e-mail of sms een seintje wanneer de opzegdatum nadert. In het bericht zit een link naar de gratis online vergelijkingsmodules. Overstappen naar een andere verzekering kan via Mijnsein, maar is niet verplicht. “Wij hopen uiteraard dat mensen gecharmeerd raken van ons bedrijf en de verzekering bij ons oversluiten. Maar dat is geen voorwaarde voor registratie”, aldus directeur Joop Beekmans van Intermarkit.
Beekmans hield een proef onder zijn eigen klanten en die waren zo enthousiast dat hij het nu landelijk wil uitrollen. Er wordt geen grootscheepse campagne gevoerd, maar advertenties op zoekmachine Google en kleine advertenties in de dagbladen moeten consumenten attenderen op de website.
Mijnsein.nl start met de “wekregistratiedienst” voor zorgverzekeringen, personenauto- en bestelauto- en motorverzekeringen. In de loop van dit jaar komen daar woonhuis-, inboedel- en aansprakelijkheidsverzekeringen bij.
Verzekerden moeten zelf op de website de meest relevante gegevens van hun verzekeringen opgeven. Het systeem doet daarna de rest.
Intermarkit is sinds 1995 actief. Joop Beekmans zit zelf al 23 jaar in het assurantievak. Een aantal jaren geleden werd de Stegeman Adviesgroep uit Eindhoven overgenomen. De portefeuille is inmiddels gegroeid naar ongeveer 1.500 klanten die door de vijf werknemers van het kantoor bediend worden.
Internet
Sinds april vorig jaar is het mogelijk voor consumenten om via de website Intermarkit.nl rechtstreeks polissen te sluiten. “We hebben sindsdien een paar honderd contracten online gesloten. Voornamelijk reis- en autopolissen. Deze polissen zijn vooral door onze eigen polissen gesloten. We hopen nu met de website Mijnsein.nl wat meer aanwas van buitenaf te krijgen”, aldus Beekmans.
“Wat wij wel merken, is dat mensen veel meer elektronisch reageren en op de gekste tijden.”

Reageer op dit artikel