nieuws

Mifid niet op 1 januari van start

Archief

Omdat de Tweede Kamer meer helderheid wil hebben over de inhoud van de regeling zullen Mifid en het Nationaal Regime niet op 1 januari 2008 van start gaan.

De Kamer wil meer zekerheden over onder andere het vereiste niveau van deskundigheid, provisietransparantie en het verplicht stellen van een zogenaamde cliëntenovereenkomst, aldus het ministerie van Financiën.
Op dit moment loopt er een onderzoek naar het geheel van voorwaarden en regelgeving waarmee de adviseur te maken krijgt binnen het zogenaamde Nationaal Regime. Dit onderzoek zal langer duren dan was voorzien, zodat de aanvankelijke ingangsdatum van Mifid niet zal worden gehaald. Zodra de inhoud en het moment van inwerkingtreding van het Nationaal regime en Mifid bekend zijn, naar verwachting begin 2008, zal de markt hierover worden geïnformeerd, aldus het ministerie.
Bureau D&O besloot onlangs al om na overleg met de AFM en het ministerie van Financiën een informatiebijeenkomst over Mifid voor het intermediair af te gelasten, omdat er eerst onderzoek moest worden gedaan.Van de zijde van het intermediair was er overigens belangstelling genoeg. Voor de bijeenkomst hadden zich vierhonderd financieel adviseurs ingeschreven.

Reageer op dit artikel