nieuws

Midden- en kleinbedrijf denkt aan eigen ziekengeld-onderlinge

Archief

Een onderlinge waarborgmaatschappij (owm) kan een interessante verzekeringsvorm zijn voor de dekking van het ziekengeldrisico in het midden- en kleinbedrijf. Dit concludeert de Raad voor het Midden- en Kleinbedrijf (RMK) uit een verkennend onderzoek.

Een voorlopige inventarisatie leert dat een onderlinge tot bepaalde economische voordelen kan leiden ten opzichte van de huidige meer gebruikelijke vormen van ziekengeldverzekeringen. Die voordelen zijn er met name als de verzekeringsfunctie kan worden gekoppeld aan een arbodienst en aan de uitvoering van de wettelijke werknemersverzekeringen.
Het verkennende onderzoek is uitgevoerd door het onderzoekscentrum Recht en Beleid in Leiden. De RMK noemt de resultaten van het onderzoek beloftevol, maar onderstreept het verkennend stadium waarin het onderzoek verkeert. In het vervolgonderzoek zal ook aandacht worden besteed aan de owm als mogelijke verzekeringsvorm voor het arbeidsongeschiktheidsrisico als gevolg van de Pemba-wetgeving die per 1 januari 1998 van kracht zal worden.

Reageer op dit artikel