nieuws

Middelburgs kantoor slachtoffer overval

Archief

Assurantiekantoor Roelse en Richèl in Middelburg is onlangs slachtoffer geworden van een roofoverval. Een medewerkster werd met een wapen bedreigd; de buit bedraagt enkele duizenden guldens.

Directeur Peter Richèl wordt liever niet herinnerd aan de overval. Hij was op het moment zelf overigens niet aanwezig. “Maar toen ik het hoorde, kon ik het nauwelijks geloven. Je verwacht zoiets niet.” Volgens de Zeeuwse politie is een overval op een assurantiekantoor uniek. “Het is in deze regio niet eerder gebeurd.”
Richèl past naar aanleiding van het voorval zijn bedrijfsvoering niet aan. “Hier is weinig tegen te doen. Nou ja, nog minder kasgeld aanhouden dan voorheen. Maar we hadden altijd al weinig kasgeld op kantoor. Behalve die middag, toen was er net een flinke premie betaald. Ja, dat vond de politie ook opmerkelijk.”
De dader van de overval is nog niet aangehouden. De medewerkster die met een wapen is bedreigd, is inmiddels weer aan het werk.

Reageer op dit artikel