nieuws

Metamorfose voor brandblusser

Archief

“Waarom zijn er geen design brandblussers die mensen gráág ophangen?” Met die verzuchting in het NCP-jaarverslag heeft bestuurslid Walter Etty vorig jaar kennelijk de nodige mensen aan het denken gezet. Ook bij het Verbond van Verzekeraars. Dat heeft nu geleid tot de ontwerpwedstrijd ‘Mooi uit de brand.’

Het Verbond wil dat brandpreventie een prominente plek gaat krijgen in de Nederlandse huishoudens. Onder het motto ‘Mooi uit de brand’ is een designwedstrijd uitgeschreven onder studenten Industrieel Ontwerpen, Industrieel Product Ontwerpen en aanverwante studies, waarin het ontwerpen van een mooi en effectief brandpreventiemiddel centraal staat. Het nieuwe ontwerp moet geschikt zijn voor massaproductie.
Op de website www.mooiuitdebrand.nl staat uitgebreide informatie over de ontwerpwedstrijd. Volgend jaar mei vindt de prijsuitreiking plaats tijdens een feestelijke Grand Finale. De winnaar van ‘Mooi uit de brand’ krijgt het ‘Klavertje vuur’ en het Verbond heeft een bedrag van _ 12.000 aan prijzengeld te verdelen.
brand’ zijn posters verspreid op de vijftien designopleidingen.

Reageer op dit artikel