nieuws

Metaal-pensioenfonds biedt ANW-verzekering

Archief

Het Bedrijfspensioenfonds voor de Metaalindustrie heeft een ANW-verzekering ontwikkeld, voor de 1.500 werkgevers – met in totaal 160.000 werknemers – die bij haar zijn aangesloten.

In samenwerking met de vertegenwoordigers van werkgevers en werknemers heeft het pensioenfonds besloten een vrijwillige verzekering aan te bieden. Elke werknemer kan, zonder medische keuring, kiezen voor een individuele ANW-verzekering. Deelnemers die arbeidsongeschikt worden, hoeven geen premie te betalen.
Via de werkgever worden de verzekeringen uiteindelijk collectief bij het bedrijfspensioenfonds ondergebracht. De premieverdeling (werkgever-werknemer) wordt aan de werkgever overgelaten.
Het pensioenfonds verwacht dat tien procent van de 160.000 werknemers een ANW-verzekering gaan afsluiten. Bij die prognose is rekening gehouden met het aantal tweeverdieners, ongehuwden en laag betaalden in de metaalindustrie.

Reageer op dit artikel