nieuws

Met robot op zoek naar financieel product

Archief

InterPlein stuurt een robot het internet op om voor de klant het product te zoeken dat het meest aan zijn wensen voldoet.

De website www.productvergelijk.nl beperkt zich niet tot louter consumentenproducten zoals cd’s, video’s, software, vliegtickets et cetera, maar gaat ook op zoek naar financiële producten.
Zo kunnen aansprakelijkheidsverzekeringen, autoverzekeringen, kinderspaarrekeningen en reisverzekeringen op prijs vergeleken worden. Verder worden rentestanden, kosten van aandelen/opties en warrants tegen elkaar afgezet..
De bezoeker beantwoordt een aantal vragen. De robot zoekt vervolgens de aanbieder die het product aanbiedt dat het beste aan de wensen tegemoet komt en dat bovendien tegen de laagste kosten doet. Met een muisklik belandt men vervolgens op de site van de aanbieder waar het product meteen besteld kan worden. Gegevens die niet via internet te vinden zijn, worden door InterPlein opgeslagen in een database die regelmatig bijgewerkt wordt.

Reageer op dit artikel