nieuws

Merkpolissen vrijwel nooit goedkoper

Archief

De merkpolissen die de meeste autodealers hun klanten aanbieden bij de aanschaf van een (nieuwe) auto, zijn vrijwel nooit goedkoper dan de polissen van andere verzekeraars

Tot die conclusie komt Independer.nl naar aanleiding van de resultaten van een vergelijkend onderzoek dat begin april is uitgevoerd.  Men vergeleek de merkpolissen van Renault, Ford, Volkswagen en Toyota met elkaar op basis van drie verschillende verzekerdenprofielen. Een gemiddelde consument is voor zijn autoverzekering bij Toyota 15% duurder uit dan elders, bij Ford 31%, bij Renault 37% en bij Volkswagen maar liefst 53%. Weliswaar bieden de merkpolissen soms iets betere voorwaarden, maar “de prijsverschillen zijn dusdanig groot dat een premievergelijking de moeite loont”, aldus Independer.nl.

Reageer op dit artikel