nieuws

Menzis wint farmaciestrijd

Archief

Menzis mag huisartsen een financiële tegemoetkoming geven indien de arts doelmatig cholesterolverlagers en maagzuurremmers voorschrijft.

Dat blijkt uit een uitspraak van het Gerechtshof in Arnhem in het hoger beroep dat vier medicijnfabrikanten tegen Menzis hadden aangespannen. Roger van Boxtel, bestuursvoorzitter van Menzis: “Wij stimuleren huisartsen om méér voor te schrijven volgens de richtlijnen van de beroepsgroep zelf. Wij vragen huisartsen om naast de inhoud van de richtlijnen, óók de kosten van een medicijn mee te nemen in hun afweging. Goedkoop waar dat kan, duurder als het moet! De huisarts bepaalt echter wat er wordt voorgeschreven.”
Extra vergoeding
Menzis komt dit jaar met een vernieuwde module Doelmatig Voorschrijven. Hiermee wil de verzekeraar de huisartsen blijven stimuleren om medicijnen voor te schrijven volgens hun eigen richtlijnen. Menzis gaat over de definitieve vormgeving van de module overleggen met patiënten- en artsenorganisaties
Huisartsen die de NHG-richtlijn volgen, krijgen een extra vergoeding van Menzis, die bestemd is voor kwaliteitsverbetering in de huisartsenzorg. Afgelopen jaar hebben 280 huisartsen zich ingeschreven voor deelname aan de module Doelmatig Voorschrijven.

Reageer op dit artikel