nieuws

Menzis wijzigt zijn organisatiestructuur

Archief

Menzis heeft een nieuwe organisatiestructuur bestaande uit drie bedrijfsonderdelen: Zorgmanagement, Klantservice en Commercie. Bas Leerink, Willem van den Brink en Gerard van der Stelt (interim) zijn aangesteld als directeuren.

Bas Leerink treedt aan als directeur Zorgmanagement. Leerink is sinds 2004 werkzaam als directeur zorginkoop bij Menzis. De functie van directeur Klantservice wordt ingevuld door Willem van den Brink, voorheen directeur marketing. Gerard van der Stelt, onder meer bekend van de Nederlandse Credietverzekering Maatschappij, SNT en Meeùs, wordt als interim-directeur verantwoordelijk voor Commercie. Daarnaast blijft Henk Ramautar binnen Commercie als directeur verantwoordelijk voor Sales, waartoe de collectiviteiten en het intermediairkanaal behoren.
De nieuwe organisatiestructuur bevordert volgens Menzis verregaande samenwerking tussen de verschillende bedrijfsonderdelen. Samen met de leden van de Raad van Bestuur – Roger van Boxtel (voorzitter) en Ruben Wenselaar – en de directeur Financiën, vormen de drie directeuren de dagelijkse leiding van Menzis. Verder werken ze samen met het management aan een uitwerking van het reorganisatieplan “Kompas 2007”. Menzis maakte in juni bekend dat, als gevolg van de invoering van de basisverzekering, vanaf volgend jaar 350 tot 400 banen zullen verdwijnen.

Reageer op dit artikel