nieuws

Menzis verliest 14.000 verzekerden

Archief

In de slag om de zorgverzekerden heeft Menzis per saldo 14.000 verzekerden verloren. Dit is inclusief de labels Anderzorg en Confior.

Het Menzis-label zelf verloor 80.198 verzekerden, maar zag er ook 58.850 nieuw binnenkomen. Dit is inclusief de cijfers van het intermediairlabel Confior. “Wij verstrekken die cijfers niet meer apart, omdat per 1 januari 2009 Confior opgaat in het Menzis-label, aldus een woordvoerder.
Het internetlabel Anderzorg verwelkomde 7.348 nieuwe verzekerden. Er vertrokken er enkele tientallen. Daarmee komt Anderzorg uit op 78.729 verzekerden; een groei van 10%.
De 58.850 nieuwe verzekerden van Menzis zijn vooral individueel verzekerden. De ruim 80.000 die vertrokken, zaten in een aantal kleine werkgeverscollectiviteiten.
Daarentegen meldt Menzis dat er groei zit bij de grote collectiviteiten, zoals die van FNV. Deze collectiviteit groeit naar een kleine 242.000 verzekerden. Bij Menzis is 53% van de klanten collectief verzekerd. Dat is iets minder dan het landelijk gemiddelde dat op 56% ligt. “Maar ook bij Menzis blijft de tendens zichtbaar dat méér mensen zich collectief verzekeren”, aldus een woordvoerder. In totaal heeft Menzis nu 1.936 (1.950) mln verzekerden in de boeken staan.

Reageer op dit artikel