nieuws

Menno Stom gaat automatisering ASR samensmelten

Archief

Menno Stom (39) wordt per 1 mei benoemd tot directeur IT van de ASR Verzekeringsgroep. Stom is afkomstig van het IT-adviesbureau Nolan, Norton & Co (onderdeel van KPMG). Als directeur van de groep gaat hij leiding geven aan de bestaande IT-directies van de werkmaatschappijen.

De ASR-groep, bestaande uit Stad Rotterdam, de Amersfoortse en de Europeesche, werkt al sinds begin 1997 onder de naam ‘Cobra’ aan de totstandkoming van een uniform geautomatiseerde backoffice. Volgens dit streven moeten de betrokken verzekeraars nu binnen twee jaar voorzien zijn van één IT-systeem waarmee zij naar eigen zeggen vervolgens ieder hun individuele branche-leiderschap verder kunnen uitbouwen. Het adviesbureau Nolan Norton is nauw betrokken bij de IT-plannen van de groep. Menno Stom werkt er op dit moment zelfs als projectleider voor het Cobra-project. Daarmee heeft hij het blijkbaar zó druk dat hij niet vóór 27 april aan de telefoon kan komen om een toelichting te geven op zijn benoeming.

Reageer op dit artikel