nieuws

Melkert heropent Stadsbank Leiden

Archief

Minister A.P.W. Melkert van sociale zaken en werkgelegenheid heeft de voormalige Gemeentelijke Kredietbank in Leiden officieel heropend.

De kredietbank opereert sinds vorige maand onder de naam Stadsbank Leiden.
Naast schuldsanering is de kredietbank tevens actief geworden in de bemiddeling van consumptief krediet. De verbouwde Stadsbank wil een bank zijn voor iedere consument, niet alleen met een minimum inkomen.
Bij de opening signaleerde minister Melkert een toegenomen beroep op de 50 kredietbanken in ons land. “Het is dan ook verontrustend, dat het aantal mensen dat de weg naar Kredietbanken weet te vinden aanzienlijk is gestegen, van bijna 19.500 verzoeken om schuldsanering in 1992 naar 28.000 in 1994. Tegelijkertijd is het deel dat geholpen kon worden gedaald van de helft naar 36% Een belangrijk deel daarvan viel af, omdat het inkomen te laag was”, aldus Melkert.

Reageer op dit artikel