nieuws

Melching krijgt verzuimvolmacht Reaal

Archief

Melching Assuradeuren (Drachten) heeft een verzuimvolmacht van Reaal gekregen. Voor Reaal is het één van de eerste verzuimvolmachten die ze verleent.

Melching heeft al een schadevolmacht van Reaal. Daarnaast heeft het bedrijf ook volmachten van Aegon, Arag, Ardanta, Avéro Achmea, AXA, DAS, Delta Lloyd, Elvia, Europeesche, Fortis ASR, London, Nationale-Nederlanden en Unigarant. Het assuradeurenbedrijf maakt deel uit van de Melching Groep, dat ook als backoffice-organisatie fungeert voor aangesloten tussenpersonen.
Directeur van het bedrijf is Jan Willem Melching, die naast de groep ook nog twee aparte kantoren bezit die los van de groep opereren. Melching heeft een eigen automatiseringssyteem gebouwd, geheel op internet gebaseerd. “Daardoor is het mogelijk om alle activiteiten (zowel volmacht als provinciaal) in de distributiekolom geïntegreerd aanwezig te hebben. Dat betekent eenmalige invoer. Dat betekent ook dat de klant alles kan zien en ook zelf kan sluiten. De consument ziet niet dat de polis via ons loopt. Alles wordt verwerkt namens het assurantiekantoor.”
Overigens spreekt Melching niet van assurantiekantoren, maar van distributiepunten. Daarvan heeft hij er vijftig in de boeken. “Het hoeft niet alleen maar een assurantiekantoor te zijn, maar het kan ook de Hema op de hoek zijn.” Het volmachtbedrijf heeft aan premie-inkomsten _ 20 mln in de boeken staan en de provinciale portefeuille levert _ 10 mln op.
De Melching Groep telt zeventig medewerkers., waarvan er dertig werken bij het assuradeurenbedrijf.
toasten op de samenwerking.

Reageer op dit artikel