nieuws

Meijen & Verweij gaat op in Nedasco

Archief

Het assuradeurenbedrijf Meijen & Verweij uit Wijk en Aalburg is begin deze maand geïntegreerd in het volmachtbedrijf Nedasco in Amersfoort. Beide assurantiebedrijven zijn volledig eigendom van Aegon-dochter Meeùs.

De samenvoeging van deze bedrijven vloeit voort uit de wens van de Meeùs-groep om alle volmachtactiviteiten, voor zover in samenwerking met het intermediair, te centraliseren in Amersfoort. Met de integratie van de portefeuille in die van Nedasco verdwijnt de handelsnaam Meijen & Verweij van de markt. Met inbegrip van het premievolume van Meijen & Verweij (f 20 mln) is Nedasco is nu goed voor een premie-omzet van f 140 mln.
Directeur Aart de Lange (58) van Meijen & Verweij, ooit werkzaam als rayondirecteur bij Aegon, is benoemd tot verkoopdirecteur bij Nedasco, naast algemeen directeur Gerard Bosman (52). Vier medewerkers zijn meeverhuisd van Wijk en Aalburg naar het kantoorpand aan het Stationsplein in Amersfoort.
Nedasco, dat circa 80 medewerkers telt, heeft volmachten van 30 verzekeraars, waaronder de grote maatschappijen Aegon, Amev, ASR, AXA, Delta Lloyd en Nationale-Nederlanden.
Meijen & Verweij was tot enkele jaren terug het volmachtbedrijf van Bax Assurantiën, een assurantiekantoor dat werd overgenomen door Meeùs. De vestiging in Wijk en Aalburg blijft operationeel als assurantiemakelaardij onder de handelsnaam Meeùs Assurantiën.

Reageer op dit artikel