nieuws

Megaconversie naar nieuwe pakketpolis van Interpolis

Archief

Interpolis is volop bezig met de conversie van zo’n anderhalf miljoen particuliere verzekeringen van lokale Rabobanken naar de Alles in één Polis, de nieuwe pakketpolis van de maatschappij. Inmiddels zijn de polissen van vijftig Rabobanken verwerkt.

Voor deze omvangrijke operatie die grotendeels vóór de zomervakantie moet zijn afgerond, heeft Interpolis tien adviseurs opgeleid: de Interpolis-coaches. Zij bezoeken in de komende maanden 250 tot 300 Rabobanken met de vraag of de assurantie-afdeling toe is aan de marktintroductie van de nieuwe pakketverzekering.
Na de zomervakantie wordt dit aantal opgevoerd tot zo’n 400, waarna in de eerste maanden van 1998 de resterende Rabobanken aan de beurt zouden komen. “Per week zullen de polissen van gemiddeld zestien banken worden geconverteerd naar de Alles in één Polis”, zegt een woordvoerder van Interpolis.
Overigens, doen niet alle van de 510 Rabobanken mee. Een telefonische steekproef leert dat een tiental banken boven de grote rivieren, waaronder die in Amsterdam, Gorinchem, en Werkendam, niet meedoen of hun beslissing hebben uitgesteld vanwege technische onmogelijkheden, commerciële redenen (omzetderving) en mogelijke bedreiging van hun onafhankelijkheid.
Ondersteuning
De coaches begeleiden de assurantie-afdeling van de Rabobanken bij de implementatie van de Alles in één Polis. Onder meer wordt ondersteuning gegeven bij de administratieve voorbereiding van de conversie-actie, de opleiding van cliëntadviseurs en marktbewerking.
De mega-actie leidt tot de vervanging van anderhalf miljoen particuliere verzekeringen door zo’n 600.000 pakketverzekeringen, die bestaan uit vijf rubrieken: verkeer, wonen, aansprakelijkheid, rechtsbijstand, en recreatie. Als twee rubrieken zijn verzekerd, krijgt de verzekeringnemer 3% premiekorting, en vervolgens nog eens 3% voor elke volgende rubriek. In totaal kan de premiekorting oplopen tot 12%.
De opvallende wagens van de Interpolis-coaches in de hal van het nieuwe hoofdkantoor van Interpolis in Tilburg; inmiddels crossen ze het hele land door.

Reageer op dit artikel