nieuws

Meeùs en Interpolis hebben nu ook een aov voor huisartsen

Archief

Meeùs heeft in samenwerking met de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) en verzekeraar Interpolis een arbeidsongeschiktheidsverzekering op de markt gebracht voor startende huisartsen. Uniek aan de polis is dat er geen wachttijd geldt voor een uitkering bij zwangerschapsverlof.

“Dit is uniek in de markt”, stelt Ton Kuijpers, directeur Vrije Beroepen bij Meeùs. “Vijfenzestig procent van de afstuderende artsen is vrouw. De specialisatie tot huisarts duurt nog eens drie jaar. Dus als ze klaar zijn op hun dertigste begint de biologische klok te tikken. Hiermee komen wij tegemoet aan een grote behoefte in huisartsenland”, aldus Kuijpers. “Anders wordt het voor vrouwelijke huisartsen steeds moeilijker om zich te vestigen.”
Ook de LHV hecht veel waarde aan zo’n voorziening in de aov. Arbeidsongeschiktheidsverzekering. “Meer en meer zien we dat vrouwen zich als huisarts zelfstandig willen vestigen. Naast inkomenszekerheid bij arbeidsongeschiktheid, hechten wij ook grote waarde aan goede afspraken over zwangerschaps- en bevallingsverlof. Als de partner bevalt, krijgt de deelnemende huisarts een week kraamverlof.”
Acceptatie
Volgens Kuijpers is de acceptatie ook uniek op deze aov. “Tot een bedrag van _ 40.000 vindt er geen medische acceptatie plaats. Het enige is dat op moment van ingaan de verzekerde arbeidsgeschikt moet zijn. Boven _ 40.000 vindt wel medische acceptatie plaats.” Verder moet de verzekerde lid zijn de LHV.
De nieuwe collectieve verzekering wordt uitgevoerd door Interpolis, onderdeel van Achmea. Eerder stelden Meeùs en Interpolis op aov-gebied mantelovereenkomsten samen voor leden van de KNGF (fysiotherapeuten), NMT (tandartsen), OMS (medisch specialisten), KNOV (verloskundigen) en KNMvD (dierenartsen).

Reageer op dit artikel