nieuws

Meeùs breidt assurantieketen uit met nieuwe overname

Archief

Aegon-dochter Meeùs Groep, een keten van intermediairbedrijven, heeft begin deze maand Engelsing Makelaars in Arnhem overgenomen.

Met de overname van Engelsing, een bemiddelingsbedrijf in onroerend goed, hypotheken en verzekeringen (zestig medewerkers), versterkt de Meeùs Groep zijn positie in het zogeheten KAN-gebied, het stedelijk Knooppunt Arnhem Nijmegen, zegt directielid Wim Jansen van Meeùs. “In die groeiregio gaat de komende jaren veel gebeuren. Als Meeùs waren we daar nog niet prominent aanwezig. Met de overname van Engelsing is daarin verandering gekomen.” Nieuwe acquisities zijn volgens hem op korte termijn niet te verwachten.
Omvang
Directeur Rolf Engelsing bevestigt “de dominante positie” van zijn bedrijf in de regio. Hij benadrukt dat de drie vestigingen in Arnhem (2x) en Oosterbeek vooral actief zijn in de particuliere en bedrijfsmatige o/g-bemiddeling. “Ik ben een vastgoedman en geen verzekeringsman.” Hij treedt als regiodirecteur Arnhem in loondienst van de nieuwe aandeelhouder Meeùs.
Engelsing Assurantiën, lid van de NVA, is bescheiden van omvang. Het kantoor telt zo’n acht medewerkers. Het provisie-inkomen uit de bemiddeling in verzekeringen bedraagt ongeveer e 700.000 en dat uit hypotheken zo’n e 400.000, aldus Engelsing.
De landelijke organisatie van Meeùs omvat inmiddels 125 kantoren met meer dan 2500 medewerkers en een provisieomzet van ruim e 200 per jaar, waarvan e 128 mln uit de bemiddeling in verzekeringen.

Reageer op dit artikel