nieuws

Meeste claims Britse reispolissen van medische aard

Archief

Eén op de drie Britse vakantiegangers maakt in het buitenland een incident mee als diefstal van geld en/of bagage, een ongeval of ziekte, zo blijkt uit een recent onderzoek in opdracht van de Sainsbury’s Bank

De meeste claims op reispolissen – vijf miljoen – hebben betrekking op medische zaken. Diefstal van bagage komt op de tweede plaats met 3,7 miljoen claims en annulering of voortijdige onderbreking van de vakantie kwam de afgelopen twaalf maanden 2,8 miljoen keer voor. Voorts claimden 2,3 miljoen vakantiegangers diefstal van geld. Van alle schadeclaims werd in 35% van de gevallen de schadeclaim volledig vergoed en bij 11% gedeeltelijk. Zeven procent van de schadeclaims werd afgewezen. Van de respondenten met een schade had 18% geen reispolis afgesloten.

Reageer op dit artikel