nieuws

Meeste Amerikanen moeten langer doorwerken vanwege zorg- en pensioengat

Archief

De pensioenopbouw schiet bij de meeste Amerikanen tekort

Onderzoek van het Amerikaanse advies- en human resources-bureau Hewitt heeft uitgewezen, dat zij gemiddeld twee jaar langer tot hun 67ste moeten doorwerken om hun pensioengat aan te vullen. De meeste Amerikanen vertrouwen op de staatsvoorziening. Vooral werknemers die geen gebruik maken van een door hun werkgever aangeboden aanvullende pensioenverzekering 30% van het personeel – komen in de financiële problemen. Datzelfde geldt voor mensen die geen voorziening hebben voor medische kosten na hun pensionering, waaraan gepensioneerden gemiddeld 20% van hun inkomen kwijt zijn. Het onderzoek toont aan dat werknemers met een door hun werkgever (mede) gefinancierde aanvullende pensioenvoorziening, doorgaans wel voldoende pensioen opbouwen.

Reageer op dit artikel