nieuws

Mees terug in assurantiën

Archief

Peter Mees, voormalig directeur bij assurantiemakelaar Mees & Zoonen (nu Marsh), heeft samen met Jan Wolda (tot vorig jaar Marsh) de nieuwe assurantiebemiddelaar Mees & Associates opgericht. Het bedrijf telt acht medewerkers.

Wolda (62) was tot vorig jaar directeur speciale klantsegmenten bij Marsh. Dat bedrijf kondigde later dat jaar een reorganisatie aan, waarbij het accent vooral op de grootzakelijke markt komt te liggen. “Met een aantal intermediairs is de samenwerking beëindigd en Marsh is niet meer actief in het particuliere schade- en levensegment en de semi-collectieve pensioenen. “We denken dat we met een nieuwe onderneming toegevoegde waarde kunnen bieden op dat gebied”, zegt Wolda. De 78-jarige Mees is dezelfde mening toegedaan, maar beperkt zich als medevennoot tot een rol als adviseur.
Met Marsh is gesproken over het overnemen van de particuliere portefeuille, maar die is uiteindelijk naar Kröller gegaan. “Daarom hebben we maar besloten om zonder portefeuille te beginnen”, zegt Wolda. Dat bleek overigens al snel mee te vallen: “Verzekeraars hebben erg positief gereageerd.”
Mees & Associates, gevestigd in Capelle aan den IJssel, heeft overigens toch nog iets van Marsh overgenomen: van de acht medewerkers komen er de komende maanden vier over van Marsh. Het werkterrein van het nieuwe bedrijf bestrijkt schadeverzekeringen voor zowel bedrijven als particuliere klanten, personeelsvoorzieningen, individueel pensioen, hypotheken, stamrechten en particuliere levensverzekeringen.

Reageer op dit artikel