nieuws

Meerjarig volmachtcontract van Avéro vindt geen navolging

Archief

Avéro Achmea geeft de honderd volmachtkantoren waarmee wordt samengewerkt vanaf dit jaar de mogelijkheid om een meerjarige overeenkomst te sluiten. Andere volmachtgevers zien het nut daarvan (nog) niet in.

In de volmachtmarkt wordt over het algemeen met eenjarige contracten gewerkt. Avéro geeft nu ook de mogelijkheid van een driejarig contract. “Wij geven daarmee een duidelijk signaal af naar de markt om bedrijfscontinuïteit, rentabiliteit en stabiele marktwerking te stimuleren,” aldus directeur Schade en Zorg Harry Kiewiet.
“Wij zien het als een soort intentieverklaring; het intermediair heeft aangegeven daar prijs op te stellen”, voegt woordvoerder Bertwin Tiemersma toe. “Alleen in extreme situaties kan het contact eerder ontbonden worden.”
Evaluatie logisch
Fortis ASR (180 volmachten) en Nationale-Nederlanden (120 volmachten) voelen niet voor meerjarige contracten. “Wij hebben altijd de intentie om een meerjarige samenwerking aan te gaan. Het is logisch dat die jaarlijks wordt geëvalueerd”, laat Fortis ASR weten. Ook Delta Lloyd (134 volmachten) blijft met jaarcontracten werken. “Wij willen kantoren die de overeenkomst willen opzeggen, niet onnodig lang vasthouden. Zelf hebben we overigens al jaren geen contracten meer opgezegd.”
London (75 volmachten) zegt een looptijd van meer dan een jaar in principe niet uit te sluiten. “Wij hebben daar nu nog geen behoefte aan.” AXA (97 volmachten) noemt het initiatief van Avéro bij monde van directeur Volmachtmanagement Jan van de Veen “niet vreemd.” “Als onze volmachten zoiets vragen, hebben wij daar geen bezwaar tegen. Alleen moet er wel een opzegmogelijkheid zijn als de volmacht een slecht acceptatiebeleid voert.”

Reageer op dit artikel