nieuws

Meerderheid ja-stemmers Kifid wil alsnog af van bindend advies

Archief

Uit een enquête onder circa zesduizend kantoren die zijn aangesloten bij de Federatie Koepelorganisaties (FKO) blijkt dat van de 24% kantoren die aanvankelijk bij Kifid hadden ingestemd met bindend advies, nu 71% aangeeft niet langer akkoord te gaan.

Zij melden dan ook de registratie bij het Kifid te gaan wijzigen in ‘niet-bindend’ “Het intermediair is kennelijk niet zo blij met de laatste wijzigingen”, aldus FKO-voorzitter Henk Doornewaard.
De algemene ledenvergadering van de FKO vond vorig week al unaniem dat de grens voor bindend advies maximaal _ 25.000 zou moeten zijn en meldde dat de 31 koepels hun achterban (4.500 adviseurs ) waarschijnlijk in die zin zouden adviseren.
Kifid meldde onlangs dat de grens voor bindend advies wordt verlaagd van _ 150.000 naar _ 100.000. FKO meent echter dat dit bedrag nog te hoog is, zeker voor kleinere tussenpersonen en dat een grens van _ 25.000 voor de meeste adviseurs wel acceptabel zou zijn. (Zie ook pag. 16.)

Reageer op dit artikel