nieuws

Meer verzekeraars op Internet

Archief

Internet begint populair te worden bij de verzekeraars. Na Ohra zijn nu ook Generali en Levob via Internet te bereiken.

Generali kent sinds maart jl. één homepage, die via Netland te bereiken is. De pagina geeft informatie over rentepercentages (hypotheken, belastingvrij sparen, banksparen) en over een electronicaverzekering voor computers. Nog dit jaar wil Generali met een server komen. Speciaal voor het intermediair zal dan offerte-programmatuur via Internet binnen te halen zijn. Ook zullen dan informatiepagina’s voor de consument ontwikkeld zijn.
Generali wil bovendien gaan samenwerken met een andere aanbieder die zelf niets met verzekeringen te maken heeft, maar zich op de markt begeeft met een produkt dat ook erg aantrekkelijk is voor de klanten van verzekeringenbranche. (Generali homepage: http://www.netland.nl./-eboon).
Levob
Levob heeft door Mediamatic uit Amsterdam een geheel eigen site laten ontwikkelen, hetgeen betekent dat Levob zelf een computer heeft ingericht die niet alleen toegang verschaft tot een bron aan informatie over Levob maar ook tot Internet zelf. Het voordeel hiervan is, dat Levob sneller te bereiken is en aanpassingen ook sneller kunnen worden doorgevoerd. Via http://www.levob.nl is Levob voortaan via Internet te bereiken. Hanneke Jukema, woordvoerster van Levob, stelt dat Levob via Internet vooralsnog alleen informatie over verzekeringen geeft. Er is echter ook sprake van dat Levob via Internet software zou gaan versturen. Dit zou kunnen betekenen dat hiermee de taak van het Assurantie Data Netwerk (ADN) wordt doorkruist. Dit netwerk dat speciaal voor de verzekeraars is ontwikkeld zou dan buiten spel worden gezet. Jukema stelt dat zij hier niets over kan zeggen, omdat nog niet bekend is hoe ADN zal reageren op de huidige ontwikkelingen bij Internet en bij de verzekeraars. “Nu alleen nog maar sprake is van informatieverschaffing van de verzekeraars via Internet, heeft ADN nog niets te vrezen”, aldus Jukema. Een van de interactieve elementen binnen de Levob-pagina’s wordt gevormd door een ‘pensioenspel’. Via een betrekkelijk eenvoudig vraag- en antwoordspel kan de Internetgebruiker een beeld krijgen van zijn mogelijke pensioenhiaten en oplossingen daarvoor.

Reageer op dit artikel