nieuws

Meer provisie sneller verdiend bij Allianz

Archief

Allianz Nederland heeft geen kennisgenomen van de brief van minister Zalm vorige week aan de Tweede Kamer, waarin hij stelt dat de afsluitprovisie op leven- en hypotheekproducten moet worden teruggebracht ten faveure van doorlopende provisie. Althans, dat moet afgeleid worden aan de wijzigingen die de maatschappij aanbrengt in de provisiestructuur van kapitaalverzekeringen en hypotheken.

Allianz verhoogt de afsluitprovisie op het Design Hypotheekplan en de Select Effect Hypotheek naar 2,5%, die in 7,5 jaar is verdiend. Tegelijkertijd wordt de provisieverdientermijn op het Design Kapitaalplan en de Design Lijfrente gehalveerd tot vijf jaar. “De wijzigingen gaan niet ten koste van de belangen van de polishouder”, benadrukt Allianz, dat ook de (direct verdiende) afsluitprovisie op aflossingsvrije hypotheken nog heeft verhoogd van 0,5% tot 0,75%.
Eerder dit jaar brachten de levensverzekeraars Reaal, Avéro Achmea, Erasmus en Fortis ASR (Amev, Woudsend en Falcon) hun provisieverdientermijn al terug tot vijf jaar. Zij kwamen daarmee terug op een in 1999 gezette stap, op advies van het Verbond van Verzekeraars, die de afkoopwaarde van levensverzekeringen moest verbeteren.

Reageer op dit artikel