nieuws

Meer polissen direct te sluiten via de internetsite van Ohra

Archief

Ohra gaat het aantal verzekeringen dat direct is te sluiten via internet uitbreiden. Tot voor kort waren alleen ‘eenvoudige’ schadeverzekeringen direct te sluiten.

Ohra beperkt het direct sluiten van verzekeringen via de internetsite tot schadeverzekeringen voor risico’s als de auto, het woonhuis, aansprakelijkheid, ongevallen, reizen en rechtsbijstand. Daar is inmiddels een uitvaartverzekering aan toegevoegd.
Eind deze maand voegt Ohra ook overlijdensrisicoverzekeringen aan het arsenaal ‘direct te sluiten’ toe. In maart volgen direct ingaande lijfrenten. Voor dergelijke levensverzekeringen van de Delta Lloyd-dochter waren tot voor kort via internet alleen offertes aan te vragen. “Maar daar zit een afhaakmoment in. Mensen kiezen dan vaak toch voor het alternatief van de adviseur aan de telefoon, of gaan naar een ander loket”, zegt marketingmanager Frank van der Raaij. “Je moet op onze website transacties kunnen doen.”
Jiskefet
De uitvaartverzekering is al enige weken direct via internet te sluiten. In negen stappen kan een kapitaal van _ 1.500 tot _ 15.000 worden verzekerd, eventueel geïndexeerd. De premiebetaling is levenslang.
De promotie voor de uitvaartpolis op internet is vorige week gestart. Dat gebeurt via radioreclames en zogeheten webvertising. In de radioreclame is Kees Prins van tv-programma Jiskefet te horen. “We denken op korte termijn een marktaandeel van 1% te kunnen halen met dit product”, stelt Van der Raaij.
Voor de direct ingaande lijfrente (DIL) zal Ohra ook gebruik gaan maken van de radio als reclame-instrument. Van der Raaij geeft aan dat vergelijkingssite Independer momenteel ook als aanbrenger van klanten werkt. “De DIL is een prijsproduct en we merken steeds meer de rol van Independer daarin.”
Reclames voor de overlijdensrisicopolis blijven beperkt tot webvertising.

Reageer op dit artikel