nieuws

Meer ondernemers dragen eigen risico WGA

Archief

Het aantal WGA-eigenrisicodragers neemt gestaag toe en dat geldt ook voor het aantal assurantieadviseurs dat actief wordt op deze markt

Dat blijkt uit een onderzoek dat in opdracht van Delta Lloyd en MKB-Nederland is uitgevoerd door MarketConcern. Ruim een kwart (26%) van alle bedrijven is op dit moment WGA-eigenrisicodrager, oftewel bijna 91.000 bedrijven. Dit is een stijging van 6% ten opzichte van 2006. Anderzijds daalde het aantal bedrijven dat een aanvraag voor eigenrisicodragerschap heeft ingediend tot 9.000. Het premievoordeel bij verzekeraars is de belangrijkste reden om weg te gaan bij het UWV. Verder benut 72% van het midden- en kleinbedrijf de mogelijkheid om zowel het WGA-risico  als de verzuimverzekering bij één partij onder te brengen.

Reageer op dit artikel