nieuws

Meer milieuschade- verzekeringen op markt

Archief

In navolging van ‘pioniers’ als Nationale-Nederlanden, Interpolis en Amev Interlloyd, hebben begin deze maand ook enkele andere grote verzekeraars een specifieke milieuschadeverzekering (MSV) geïntroduceerd. Al deze producten zijn gebaseerd op de modelpolis die vorig jaar binnen het Verbond van Verzekeraars is ontwikkeld.

Tot de nieuwe leveranciers van de MSV behoren Aegon en Delta Lloyd. De MSV dekt de kosten van sanering van bodem- en waterverontreiniging op de werklocatie van het bedrijf. Daarnaast is de milieuschade die aan omwonenden is toegebracht, gedekt, ongeacht de vraag of de bron aansprakelijk is.
Aegon geeft in zijn documentatie enkele prijsvoorbeelden. Een accountantskantoor kan volstaan met het sluiten van de basisrubriek en betaalt daarvoor f 74,50 per jaar. Een garagebedrijf, dat is aangewezen op de Toprubriek, moet f 1.144,44 per jaar ophoesten. Delta Lloyd heeft voor het intermediair een MSV-informatiepakket ontwikkeld. Voor vijf bedrijfstakken heeft Delta Lloyd specifieke informatiekaarten gemaakt: productiebedrijven, garage- en carrosseriebedrijven, horeca, detailhandel, en zakelijke dienstverlening.
Noordhollandsche
Sinds 1 april is het bij de Noordhollandse van 1816 niet meer mogelijk een dekking voor milieu-aansprakelijkheid op de avb-polis te verkrijgen. Bestaande MAS-dekkingen blijven voorlopig van kracht.
Ook de Noordhollandse zal binnenkort een specifieke milieuschadeverzekering introduceren, naar het model dat binnen het Verbond van Verzekeraars is ontwikkeld. “Wij zijn overigens ook doende de avb-polis om te zetten in een claims-madepolis”, aldus de maatschappij in een brief aan haar relaties.
Ed van Uijen (rechts), directeur Marketing & Verzekeringstechniek bij Delta Lloyd, overhandigt het eerste MSV-informatiepakket aan Fred Visch van Witteveen & Boonstra in Dronten.

Reageer op dit artikel