nieuws

Meer keuzevrijheid in verplichte beroeps- pensioenregeling

Archief

De voorwaarden waaronder toestemming wordt verleend voor het verplichtstellen van een pensioenregeling voor beroepsbeoefenaren worden verscherpt. En binnen de regeling wordt de individuele keuzevrijheid vergroot.

Dat schrijft de nieuwe staatssecretaris van sociale zaken en werkgelegenheid, De Grave, in een brief aan de Tweede Kamer. Via een wetsvoorstel wil De Grave de nadelen beperken die gepaard gaan met het op zich ‘nuttige en noodzakelijke instrument’ verplichtstelling.
Volgens het persbericht van Sociale Zaken staat dit standpunt over de pensioenregeling van beroepsbeoefenaren los van het kabinetsstandpunt over flexibilisering en verplichtstelling van pensioenregelingen voor werknemers.

Reageer op dit artikel