nieuws

Meer keus in fondsen Zwitserleven

Archief

Zwitserleven heeft het assortiment beleggingsfondsen voor pensioenverzekerden uitgebreid. Daarnaast is de structuur zodanig gewijzigd, dat de fondsen meer opleveren tegen lagere kosten.

Zwitserleven heeft het aantal beleggingsfondsen uitgebreid met het Wereld Aandelenfonds en het Vastgoedfonds. Daarnaast hebben nu alle klanten de mogelijkheid om te beleggen in het Government Bonds 10+-fonds en het Credits Fonds, wat voorheen alleen voor bepaalde klanten mogelijk was. De nieuwe fondsen komen per 1 januari beschikbaar voor collectieve pensioenklanten; individueel verzekerden moeten dan nog een maand wachten.
Het eigendom van de beleggingsfondsen gaat per 1 januari overigens over van Zwitserleven naar de Stichting Bewaarder Zwitserleven Beleggingsfondsen. “Hierdoor zijn de belangen van de beleggers beter beschermd, omdat de fondsen voldoen aan dezelfde regelgeving als de reguliere beleggingsfondsen.”
Structuurwijziging
Bovendien gaan de fondsen volgens Zwitserleven meer rendement en lagere kosten opleveren. Door een wijziging in de fiscale structuur kunnen de fondsen meer buitenlandse belastinggelden terugvorderen. Anderzijds worden de transactiekosten, de oprichtingskosten en de jaarlijkse kosten voor onder meer het bewaren van de effecten, fondsadministratie, accountancy en toezicht ten laste van het fondsvermogen gebracht. “Bij een eenmalige inleg van _ 20.000 leveren de lagere kosten na twintig jaar _ 10.930 extra rendement op voor de klant.”

Reageer op dit artikel