nieuws

Meer beleggingsvarianten in pensioenproducten Avéro

Archief

Avéro Achmea heeft het beleggingsbeleid bij zijn pensioenproducten aangepast aan wijzigingen in de Pensioenwet.

Avéro laat klanten bij nieuwe pensioenovereenkomsten voortaan kiezen uit twee beleggingsopties: een standaardoptie, waarbij het risico gedurende de looptijd wordt afgebouwd, en een opting out-mogelijkheid. Bij de laatste variant is de deelnemer, weliswaar geadviseerd door Avéro, verantwoordelijk voor de beleggingen. Dat advies gaat uit van drie beleggingsprofielen. In het offensieve profiel wordt tot vijftien jaar voor de pensioendatum belegd in het Nederlands Aandelenfonds; vijf jaar voor het pensioen wordt geswitcht naar het garantiefonds. “Een deelnemer die zijn beleggingsprofiel niet wil volgen, kan kiezen uit een palet van twaalf fondsen.” De ontwikkeling van de beleggingen wordt gemonitord door een zogeheten Pensioenmanager.
Aanleiding voor de aanpassingen zijn wijzigingen in de Pensioenwet; die legt de verantwoordelijkheid voor de beleggingen sinds 1 januari bij de pensioenuitvoerder. Eerder wijzigde Delta Lloyd om die reden al de beleggingsopties in het Persoonlijk Pensioen Plan.

Reageer op dit artikel