nieuws

Meditel introduceert online gezondheidsverklaring

Archief

Meditel (CED) introduceert een online gezondheidsverklaring waarmee het acceptatieproces aanzienlijk versneld wordt

 “De online gezondheidsverklaring vervangt de papieren versie en is er vooral op gericht het proces sneller te laten verlopen”, zegt Meditel-directeur Jeroen van Luijk. “Tweederde van de aanvragen gaat meestal zonder problemen, zeg maar blanco, door. Wat er overblijft, kan vaak afgehandeld worden door een acceptant, zonder dat er een medisch adviseur aan te pas komt. Door dit te automatiseren versnel je het proces.” Allianz Leven en Paerel Leven zijn de eerste verzekeraars die ermee gaan werken. SNS Reaal Leven start volgende maand. Generali voert de online gezondheidsverklaring volgende maand in voor zijn aov’s.

Reageer op dit artikel