nieuws

Meditel biedt online gezondheidsverklaring

Archief

CED-dochter Meditel introduceert een online gezondheidsverklaring waarmee het acceptatieproces aanzienlijk versneld wordt.

“De online gezondheidsverklaring vervangt de papieren versie en is er vooral op gericht het acceptatieproces sneller te laten verlopen”, zegt Meditel-directeur Jeroen van Luijk. “Tweederde van de aanvragen gaat nu meestal zonder problemen, zeg maar blanco, door. Wat er overblijft, kan vaak afgehandeld worden door een acceptant, zonder dat er een medisch adviseur aan te pas komt. Dit is dus goed te automatiseren.”
Een klant die een levensverzekering aanvraagt en daarvoor een gezondheidsverklaring moet invullen, komt in de nieuwe situatie terecht op de website van de verzekeraar of de tussenpersoon. “Daar klikt hij op een link en dan zit hij bij Meditel en vult hij de gezondheidsverklaring in”, aldus Van Luijk. Het resultaat komt, als er geen bijzonderheden zijn, weer direct terug bij de verzekeraar.”
Allianz Leven en Paerel Leven zijn de eerste levensverzekeraars die met de online gezondheidsverklaring gaan werken. Volgende maand volgt SNS Reaal Leven. Generali hanteert vanaf volgende maand de online gezondheidsverklaring voor zijn arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Dat is alweer iets ingewikkelder”, aldus Van Luijk.

Reageer op dit artikel