nieuws

Mediplus halveert BTW op keuringen

Archief

Keuringsinstituut Mediplus Nederland belooft verzekeringsmaatschappijen de helft van de toekomstige BTW-heffing op medische keuringen te gaan vergoeden. Mediplus heeft daarvoor een constructie gevonden, die door huisaccountant PricewaterhouseCoopers is goedgekeurd. Gechargeerd komt het erop neer dat Mediplus kunstmatig de tarieven verlaagt, waardoor na BTW-heffing de tarieven niet 19%, maar slechts 10% hoger zijn dan voorheen.

De BTW-heffing vloeit voort uit een Europese richtlijn, die de fiscale vrijstelling voor de medische sector vanaf 1 juli beperkt tot medisch noodzakelijke handelingen. Mediplus claimt marktleider te zijn op het gebied van thuiskeuringen, met een marktaandeel van meer dan 50%. Levens- en arbeidsongeschiktheidsverzekeraars zijn de grootste opdrachtgevers.

Reageer op dit artikel