nieuws

Meandergroep begint ‘ethisch’ offensief in bedrijvenmarkt

Archief

De vier in de Meandergroep samenwerkende zorgverzekeraars zijn een offensief in de bedrijvenmarkt begonnen. Via paginagrote advertenties in diverse dag- en weekbladen brengen zij hun (gemengde) collectieve verzekering onder de aandacht.

De Meandergroep is een coöperatieve vereniging van PWZ (Purmerend), RZR (Doorwerth), Zorg en Zekerheid (Leiden) en ZAO (Amsterdam). De groep werkt met Nationale-Nederlanden samen op het hele gebied van de particuliere ziektekostenmarkt.
De groep voormalige ziekenfondsen stelt, dat ‘ethiek’ en ‘solidariteit’ de sleutelwoorden in haar marktbenadering zijn, “begrippen die ogenschijnlijk haaks staan op de grote commerciële belangen die er in deze markt op het spel staan”. De vier willen niet alleen de eigen positie verstevigen, maar zeggen ook de belangen van het individu zo zorgvuldig mogelijk te willen bewaken. “Deze doelstelling moet bijdragen aan een evenwicht in deze markt, waarin op dit moment de koele cijfers en de grootste gemenedelers lijken te winnen van het individuele basisrecht op goede en vooral toegankelijke zorg. Juist in deze tijd, waarin de tweedeling in de maatschappij tussen werkenden en niet-werkenden steeds realistischer dreigt te worden, zal de gelijke aanspraak op zorg met verve moeten worden verdedigd”, betoogt de groep.

Reageer op dit artikel