nieuws

Maximaal: Verzekeraars hebben geen sturingsrecht

Archief

De keten van onafhankelijke autoschadeherstellers Maximaal bindt onder de kop ‘Kent u uw rechten?’ in advertenties in twee dagbladen de strijd aan tegen de gestuurde schadestroom door verzekeraars en tussenpersonen.

Maximaal maakt in een advertentie in de Telegraaf en het Algemeen Dagblad duidelijk dat verzekerde personen met autoschade zich niet de wet te hoeven laten voorschrijven door verzekeraars of tussenpersonen. De verzekeraar is verplicht het schadebedrag uit te betalen, en heeft niet het recht op te leggen waar de auto gerepareerd moet worden. De verzekerde moet zelf zijn keuze kunnen maken.
Maximaal zegt een eigen risico tot / 300 vergoeden bij een schade hoger dan / 2.250, als de verzekeraar toch staat op de reparatie door een vooraf geselecteerd schadebedrijf.

Reageer op dit artikel