nieuws

Massa-ontslag bij Noviopolis

Archief

Noviopolis Hakenberg Nijmegen, tot voor kort GS Verzekeringen geheten, heeft ontslag aangevraagd voor 19 van de 32 werknemers. Noviopolis gaat in afgeslankte vorm verder.

Directeur Mijnt Lekien van Noviopolis, het voormalig volmachtbedrijf van Wim de Witte, is genoodzaakt tot het massa-ontslag omdat het hem ondanks herhaalde pogingen niet lukt een auto-volmacht voor het Nijmeegse bedrijf in de boeken te krijgen. De oorspronkelijke volmacht van AGF/De Schelde werd afgelopen oktober door deze Belgische verzekeraar ingetrokken.
Enkele volmachtgevers van de Hakenberg Groep lieten direct na de overname van GS al weten liever geen risicodrager te willen worden van de omstreden Nijmeegse portefeuille. Toen nam Hakenberg-directeur John Nijhuis deze boodschap niet echt serieus.
Niet integreerbaar
Autoverzekeraars happen niet toe omdat de Vlaamse kortingsregeling die Noviopolis gebruikt niet ‘integreerbaar’ zou zijn met hun bestaande portefeuilles waar het bonus/malus-systeem toegepast wordt.
Het met Noviopolis samenwerkende intermediair is inmiddels aangeraden de autoverzekeringen naar elders over te sluiten. Dit is een wrange boodschap voor het volmachtbedrijf, aangezien het in de afgelopen maanden bij het intermediair regelmatig had aangedrongen om te wachten met oversluiten tot er een nieuwe volmacht in huis zou zijn.
Noviopolis gaat in afgeslankte vorm door met onder meer avb-, avp-, brand-, reis- en MKB-producten. Ook zal het assuradeurenbedrijf van de Hakenberg Groep naar Nijmegen verhuizen.

Reageer op dit artikel