nieuws

Martin Kerkhof: ‘ZN kan door stelsel uit elkaar vallen’

Archief

Als Zorgverzekeraars Nederland vierkant achter een sociale basisverzekering gaat staan, zullen particuliere verzekeraars uitstappen en zich aansluiten bij het Verbond. Dit zegt Martin Kerkhof van DKV Nederland.

In ZetN, het magazine van Zorgverzekeraars Nederland, zegt Martin Kerkhof, voorzitter van DKV Nederland (NVS, Rijnmond, Nederzorg), desgevraagd dat hij het risico niet bijster groot acht, dat Zorgverzekeraars Nederland (ZN) als gevolg van de komende stelseldiscussie uit elkaar valt. Anderzijds zegt hij: “ZN wordt wel erg via de weg van de ziekenfondsen bestuurd. Een meerderheid wil toch een redelijk groot wettelijk voorgeschreven basispakket. Ik sluit niet uit dat ZN het uiteindelijk niet houdt, wanneer gekozen wordt voor een verplichte basisverzekering, die de omvang heeft van het huidige ziekenfondspakket. Ik voorzie dat we dan onze krachten moeten bundelen door samen op te gaan trekken met het Verbond van Verzekeraars. Want je kunt van de particuliere verzekeraars niet verwachten dat ze met een zaag in een boom klimmen, op een tak gaan zitten om die vervolgens weg te zagen.”

Reageer op dit artikel