nieuws

Martijn van ’t Hull

Archief

Martijn van ’t Hull (46) startte zijn carrière in de verzekeringsbranche bij Amro Assurantiën en deed daarna Amev en Univé aan. Onlangs ontkurkte hij een champagnefles op zijn overstap naar Unigarant, waar hij nu de functie van manager Schade vervult. Stamgast Van ’t Hull vindt zichzelf een schademan ‘pur sang’. Wat is je achtergrond?

Ik ben een geboren en getogen Zwollenaar. De jongste uit een gezin met nog een broer. Mijn vader werkte bij de cultuurtechnische dienst van het ministerie van Landbouw en was ’s avonds vaak actief voor diverse belangenorganisaties.
Wat is de volgende vakantiebestemming?
Samen met een stel vrienden gaan we een week naar Barcelona, een van de mooiste steden die ik ken.
Voor welk beroep was je voorbestemd en waarom ben je daar niet in terechtgekomen?
Tijdens mijn schooltijd werkte ik op vrijdagmiddag en zaterdag met veel plezier bij een schoenmaker. Vooral de contacten met klanten en het opknappen van afgetrapte schoenen gaven mij een goed gevoel.
Wat is je laatst bijgewoonde massa-evenement?
Vorig jaar de Formule I in Duitsland. Ik mocht achter de schermen kijken.
Wat is je leukste of meest bijzondere hobby?
Mijn meest bijzondere hobby of eigenlijk mijn bezit, heb ik vorige week zaterdag, met pijn in het hart verkocht: een Rover 75 2.5 v6 Sterling.
Waar mogen ze je ’s nachts voor wakker maken?
Voor een heerlijke spekpannenkoek met ui en tartufo-ijs.
Wie mag er bij jou thuis een hapje mee-eten?
Wij hebben vier stoelen vrij, dus wat mij betreft zou het een mooie avond worden met Youp van ’t Hek, Hans Wiegel, Wim Kok en Paul de Leeuw.
Welk land kies je bij gedwongen emigratie?
Spanje om het mooie klimaat en Noorwegen vanwege de natuur en ruimte. Kortom, het wordt moeilijk.
Wat vond je het mooiste sportmoment aller tijden?
Dat zijn er twee, de EK-finale van 1988 en de gouden plak van de volleybalheren in 1996.
Wat is jouw beste sportprestatie ooit?
Drie jaar achter elkaar winnaar van het lentevoetbaltoernooi van Amro. Dit was een jaarlijks, zeer groots opgezet toernooi, onder het personeel van Amro met zelfs buitenlandse deelname.
Van wie of wat heb je zakelijk het meest geleerd?
Van de helaas veel te vroeg overleden Amev-directeur Hans Weiler en Gerard ten Brincke, nog altijd directeur bij Fortis.
Welke internetsite zou je willen tippen?
Dat zijn er twee. Een site met recepten uit de Indische en Thaise keuken (www.kokkieblanda.nl) en een site over Zwolle (www.zwolle.org).
Waarom was het voor jou uitgerekend nu tijd voor wat anders?
Van origine ben ik een schademan ‘pur sang’ en door het fenomeen job rotation zou ik wellicht iets gaan doen waar ik geen affiniteit mee had. Toen Unigarant voorbij kwam, was ik zeer aangetrokken door het eigenwijze karakter en ondernemerschap van deze club.
Sinds wanneer lees je AM?
Ik geloof al vanaf 1979.
Wat moet je koste wat het kost ooit nog eens doen?
Als jochie maakte ik muziek en ik was altijd onder indruk van de Taptoe Edinburgh. Daar wil ik altijd nog een keer naar toe.

Reageer op dit artikel