nieuws

Martijn Meijlink

Archief

Marketeer Martijn Meijlink (37) is binnen SNS Reaal Groep overgestapt van Reaal naar Proteq, waar hij nu verantwoordelijk is voor alle activiteiten van Dier & Zorg. Koken is een grote hobby van de stamgast, die graag Bill Clinton een keer ziet aanschuiven aan zijn eettafel.

Wat is je achtergrond?
Ik ben geboren in Groningen en heb op veel plekken in Nederland gewoond. De laatste twee jaar van mijn middelbare school heb ik in Brussel gedaan. Mijn vader was marketeer en mijn moeder onderwijzeres.
Wat was je mooiste jeugdvakantie?
Na mijn eindexamen, vier weken Kreta met mijn vrienden.
Wat is de volgende vakantiebestemming?
In de kerstvakantie gaan we lekker skiën in Zwitserland.
Met welk dier voel je je het meest verbonden en waarom?
Met een hond; intelligent en betrouwbaar.
Voor welk beroep was je eigenlijk voorbestemd en waarom ben je daar niet in terechtgekomen?
Ik wilde altijd piloot worden, maar op het Atheneum in Brussel moest ik kiezen voor een natuurkundig pakket of een economisch pakket. De kans dat ik het met mijn ogen tot piloot zou schoppen, achtte ik niet heel groot. Het economische pakket gaf me meer mogelijkheden, maar het betekende het eind van een jongensdroom.
Wat vond je het leukste vak en wat het minst leuke vak op school?
Aardrijkskunde vond ik altijd een leuk vak. Scheikunde was een hel…
Wie is de bekendste persoon met wie je in de klas hebt gezeten?
Kris Muës, Belgisch kampioen Karate.
Wat is je leukste of meest bijzondere hobby?
Ik kan niet kiezen tussen golf en koken.
Waar mogen ze je ’s nachts voor wakker maken?
Achttien holes.
Waar hebben we de grootste kans jou op zaterdagmiddag tegen te komen?
Achter het fornuis en op zondag in het bos.
Wat is volgens jou de beste popsong aller tijden?
‘In the Stone’ van Earth Wind & Fire; vooral het begin is subliem…
Welk land kies je bij gedwongen emigratie?
Zonder enige twijfel Canada; een absoluut schitterend land!
Wat vond je het mooiste sportmoment aller tijden?
De finale 100 meter op de Olympische Spelen van 1988. Ben Johnson verslaat Carl Lewis in een nieuw wereldrecord van 9.79, terwijl hij al tien meter voor de streep begint met uitlopen! Alleen jammer dat hij wat had gesnoept…
Wat was jouw slechtste beslissing/grootste blunder ooit?
Vier uur te laat komen voor de verhuizing van mijn vrouw (toen nog mijn vriendin), omdat ik de avond ervoor een klein biertje had gedronken.
Welke internetsite zou je willen tippen?
De site van mijn kookvereniging; daar zijn hemelse recepten te vinden… (www.ccnafd-amsterdam.nl)
Waarom was het voor jou uitgerekend nu tijd voor wat anders?
Je plant het nooit exact. Ik had binnen de groep aangegeven dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging. Na een tijdje kwam deze kans langs.
Waar ben je over vijf jaar mee
bezig?
Ik weet niet precies wat, maar wel dat het leuk is…
Wat moet je koste wat het kost ooit nog eens doen?
De Olympische Spelen organiseren.

Reageer op dit artikel