nieuws

Marsh brengt Willis slag toe

Archief

Beursmakelaar Marsh heeft concurrent Willis een gevoelige slag toegebracht: zeker zeven topmedewerkers van Willis stappen op korte termijn over naar concurrent Marsh. Beide bedrijven willen nog niet in detail treden.

Willis (circa honderd medewerkers) onthoudt zich van commentaar: “Dit is pas eind vorige week over ons heen gekomen. Wij willen eerst de zaken op een rijtje zetten”, luidt de reactie.
“Er komt inderdaad een groot aantal medewerkers van Willis naar ons toe”, bevestigt Marsh-woordvoerster Keiko Claassen. Onder hen is directeur Corporate John de Jonge: “Ik wil alleen bevestigen dat ik vorige week vrijdag mijn ontslag heb ingediend. Dit doet heel wat stof opwaaien, dus het lijkt me niet verstandig om er verder op in te gaan.” Verder zou onder meer adjunct-directeur Eric Snijders overstappen.
Sanering
Marsh heeft in ons land enkele lastige jaren achter de rug met onder meer een reorganisatie die honderd van de circa vierhonderd banen kostte. Verder werd sterker op de grote bedrijven gefocust, wat onder meer leidde tot de verkoop van een deel van de portefeuille. In 2005 liep het provisie-inkomen terug naar _ 59 (70) mln. In 2006 zou de omzet licht zijn gestegen. De omzet van Willis groeide tussen 2000 en 2005 met dubbelde cijfers, maar daalde vorig jaar licht tot _ 17 mln. Marsh haalde in 2006 kopstukken binnen als Fred Willemze (van Avéro Achmea), het volledige management van de afdeling Brand van Gerling en Anton Cornel (van Fortis Corporate Insurance).
Beide bedrijven strijden ook in het Verenigd Koninkrijk om personeel: daar dreigt Willis met een rechtszaak wegens het ronselen van medewerkers én opdrachten door Marsh. Die beschuldigt Willis overigens van soortgelijke praktijken.

Reageer op dit artikel