nieuws

Marktaandeel Atradius daalt in ons land

Archief

Kredietverzekeraar Atradius, het vroegere Gerling NCM, heeft vorig jaar in ons land een premieomzet behaald van e 152 (169) mln, 10% minder dan in 2002. Het marktaandeel in kredietverzekeringen bedraagt nu 60%, terwijl dat twee jaar geleden nog in de buurt van de 70% zat.

De totale omzet, inclusief onder meer incasso- en kredietmanagementdiensten, daalde van e 201 naar e 180 mln. Atradius schrijft de omzetdaling toe aan het uitblijven van het herstel van de economie en toegenomen concurrentie van de twee andere grote kredietverzekeraars die in ons land actief zijn: Coface en Euler Hermes. “Het uitblijven van een economische opleving speelt ons parten. Er zijn vorig jaar 10.000 bedrijven failliet gegaan en daar hebben wij ook last van”, zegt een woordvoerder. Of en hoeveel marktaandeel Atradius verloren heeft aan de concurrentie, kan Atradius niet zeggen. Vorig jaar werd het aandeel van de marktleider nog op 67% geschat.
Euler Hermes maakte eerder dit jaar bekend een totale omzet van e 32,7 mln te hebben gehaald, een fractie minder dan in 2002. Welk deel daarvan betrekking heeft op kredietverzekeringen, is niet bekend. Nummer drie Coface heeft vorig jaar uit kredietverzekeringen een premieomzet van e 25 mln gehaald.
Wereldwijd boekte Atradius bij een omzet van e 1,10 (1,08) mld een winst van e 17,5 mln, tegen e 75,1 mln verlies in 2002. Het resultaat uit de Nederlandse activiteiten is niet bekendgemaakt.

Reageer op dit artikel