nieuws

‘Markt flexibele arbeidsvoorwaarden ingeklapt’

Archief

“De markt voor flexibele arbeidsvoorwaarden is volledig in elkaar geklapt.” Dat zegt Marcel Losekoot, directeur-grootaandeelhouder van het onlangs failliet verklaarde intermediairbedrijf Aigis Adviesgroep. “We waren in 1998 de eerste met ons concept Choisys: enkele tienduizenden werknemers maakten daarvan gebruik.” Choisys behelsde onder meer een kortingspas voor landelijke winkelketens en korting op de aankoop van pc’s, fietsen, kinderopvang en verzekeringen.

“Door fiscale maatregelen en bezuinigingen liep dat steeds verder terug”, aldus Losekoot. Aigis had veel zorginstellingen als klant. Verder constateert hij dat de markt voor flexibilisering van arbeidsvoorwaarden is overschat. “Slechts één procent van de werknemers maakt er gebruik van.”
Aigis ging twee maanden geleden failliet en telde toen nog vijf werknemers; twee jaar eerder waren dat er nog ruim dertig. Het in personal benefits gespecialiseerde kantoor had naast meerderheidsaandeelhouder Losekoot als participanten de werknemers Marcel ten Have en Michel de Bruin én verzekeraar Interlloyd Leven (33%). De dochtermaatschappij van Falcon (Fortis ASR) had Aigis voor € 4 mln aan leningen verstrekt.

Reageer op dit artikel