nieuws

Mantelcontract Amev met Shell

Archief

Shell Nederland heeft ten behoeve van haar huidige werknemers een mantelcontract voor individuele lijfrenteverzekeringen gesloten met Amev. Het contract is bedoeld voor flexibele pensionering en voor de verzekering van hiaten in de sociale zekerheid of het pensioen.

Aanleiding voor het mantelcontract is de komst van de Algemene nabestaandenwet (anw). Shell pensioenfonds repareert het mogelijke anw-gat niet collectief via de pensioenregeling. In plaats daarvan biedt Shell Nederland haar werknemers de mogelijkheid om voordelige lijfrenteverzekeringen te sluiten met Amev. “Wij willen onze werknemers iets extra’s bieden met het oog op de ontwikkelingen in de sociale zekerheid en op pensioengebied. En aangezien Shell pensioenfonds geen verzekeringsmaatschappij is, hebben we dit mantelcontract met Amev gesloten”, aldus een Shell-woordvoerder.
Het contract, dat per 1 juli is ingegaan, kan voor diverse doeleinden worden gebruikt door de Shell-werknemers. Bijvoorbeeld voor vervroegde uittreding, variatie in het pensioeninkomen, deeltijdpensioen, enzovoort. De premies voor de lijfrenteverzekeringen zijn ondermeer te betalen via het vakantiegeld, ADV-dagen en de eindejaarsuitkering.
Als tussenpersoon voor het mantelcontract treedt op assurantiemakelaar AON Consulting (het voormalige Godwins Employee Benefits-adviseurs en Actuarissen, onderdeel van AON-RHH). AON zorgt door middel van brochures, een helpdesk en diskettes voor de voorlichting, informatie en het advies richting de Shell-werknemers.

Reageer op dit artikel